Maria Curie

MARIE CURIE, PREMI NOBEL DE FÍSICA (1903) I DE QUÍMICA (1911)

La polonesa Marie Curie és, sens dubte, una de les grans pioneres de la història de la ciència. Va ser la primera dona que va arribar a catedràtica a la Universitat de París i la primera a guanyar el Nobel de Física, compartit amb el seu marit Pierre Curie, per les seves investigacions sobre els elements radioactius el 1903.

Després de la mort del seu marit, va heretar la càtedra a la Sorbona que havia ocupat i la va compaginar amb les seves investigacions sobre la radioactivitat i els seus compostos, que la van portar a guanyar el Nobel de Química el 1911.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *